Al 3.000 wandelaars dankzij vernieuwingen in Wandel4daagse Alkmaar

Route op vrijdag omgedraaid én unieke start vanuit de Grote Kerk

Er staan al 3.000 deelnemers ingeschreven voor de 16e editie van de Wandel4daagse Alkmaar, die dit jaar plaatsvindt van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni. Op dit moment staan er al 300 meer wandelaars ingeschreven dan vorig jaar rond deze periode. Hoe dat kan? Sportorganisatie Le Champion probeert dit jaar wederom te vernieuwen met een nieuwe 2daagse, een bijzondere start vanuit de Grote Kerk én door de route op vrijdag om te draaien voor meer gezelligheid onderweg.

Zo wordt de Pelgrimsroute, naamdrager van de wandelroute op vrijdag, andersom gewandeld ten opzichte van voorgaande edities. Wandelaars beoordelen deze dag als beste, het enige wat miste was een gezellige feestlocatie onderweg. Door deze aanpassing wordt die gecreëerd bij de Witte Kerk in Heiloo, de laatste stempelpost van die dag en wandelen deelnemers van alle afstanden gezamenlijk naar de finish op het Canadaplein. Vorig jaar werd op deze manier de route op donderdag, Stad van de Zonroute aantrekkelijker gemaakt en nu is vrijdag aan de beurt.

Zaterdag wordt dit jaar een heel speciale wandeldag, want dan starten alle afstanden vanuit de imposante Grote Kerk, het sieraad van de stad Alkmaar. De ruim 500 jaar oude kerk trekt jaarlijks bezoekers uit heel de wereld, dankzij haar bijzondere kunstwerken én vooral de antieke orgels. Het aangezicht van de kerk is heel bijzonder en historisch. De 40 km start dagelijks vanuit de kerk, de overige afstanden doen dat op het Canadaplein.

2daagse
Een ander belangrijk aspect van de groei in deelnemersaantallen is de vernieuwde 2daagse. In het verleden was deze al mogelijk op vrijdag en zaterdag, maar vanaf dit jaar kunnen wandelaars ook kiezen voor woensdag en donderdag. Qua vertegenwoordiging komen de meeste deelnemers uit Alkmaar (14%) en Heerhugowaard (8%).
Inschrijven kan via www.wandel4daagsealkmaar.nl t/m woensdag 5 juni. Op de website is ook meer informatie te vinden over de routes, starttijden en stempelposten onderweg.

03-04-2024