Bewoners

De Wandel4daagse Alkmaar is een wandelevenement in en rondom de stad Alkmaar. De eventuele overlast en verkeersbelemmerende maatregelen zijn gezien het karakter van het evenement beperkt. In de regionale kranten zullen verkeersbeperkende maatregelen worden aangekondigd. Ten aanzien van parkeergelegenheid bij de start- en finishplaatsen vragen wij begrip van omwonenden voor de toeloop van deelnemers aan de Wandel4daagse Alkmaar. In overleg met de gemeente Alkmaar, de politie alsmede de inzet van verkeersregelaars, zal de verkeersstroom rondom de start- en finishplaatsen worden begeleid.

Versier je straat!

Deelnemers aan de Wandel4daagse Alkmaar komen vanuit het hele land. Een klein gedeelte zelfs uit het buitenland. Gedurende vier dagen maken zij kennis met de regio Alkmaar en haar prachtige natuur, cultuur en festiviteiten. Dit alles tijdens het leveren van een sportieve prestatie. Tijdens de routes genieten wandelaars van de doorkomst door vele dorpen.

Om de deelnemers een onvergetelijke vierdaagse te bezorgen, roepen wij daarom inwoners, buurtverenigingen, horeca, en winkeliers op om de routes te versieren. Je kunt ook zelf muziek maken, snoepjes of water uitdelen of jouw toilet voor de wandelaars ter beschikking stellen. Wees creatief, maar houd wel rekening met het volgende:

  • Bouw geen obstakels op de weg, want de deelnemers hebben de ruimte hard nodig! Als je een overspanning over de weg bouwt, dan moet deze een doorrijhoogte van minimaal 4,5 meter hebben.
  • Let er ook op dat je de muziek niet te hard aan zet; hier doe je de deelnemers namelijk geen plezier mee.

  • Kijk bij doorkomsttijden voor het tijdstip dat de wandelaars door jouw dorp heen lopen.