Routes

Tijdens de Wandel4daagse Alkmaar ontdek je de mooiste wandelroutes in de omgeving van Alkmaar. Van het strand tot de bossen, duinen, polders en historische stadshart. Je kijkt iedere dag opnieuw jouw ogen uit. 

Dinsdag 15 juni: Opening

Op het Waagplein in Alkmaar vindt om 16.55 uur de opening plaats van de Wandel4daagse Alkmaar met gezellige live muziek. Ook is dit jouw kans om je startbewijs en stempelkaart alvast op te halen tussen 17.00 en 20.00 uur zodat jij op wandeldag 1 goed voorbereid van start kunt gaan.

Woensdag 16 juni: Strand- en Duinenroute

Start- en finishlocatie: Sportcomplex De Meent
De Wandel4daagse Alkmaar start met de unieke strand- en duinenroute waarin je onder andere de plaatsen Egmond aan Zee, Camperduin, Schoorl en Bergen kunt ontdekken. De kustplaats Bergen is het middelpunt van deze eerste wandeldag. Haal jouw stempel bij de feestelijke post bij de Ruïnekerk in het centrum van Bergen. 

Donderdag 17 juni: BroekerVeilingroute

Start- en finishlocatie: Sporthal Hoornse Vaart
Op dag 2 word je verrast door historische bezienswaardigheden zoals het typisch Hollandse molengebied en de stempelpost bij de BroekerVeiling. Niet voor niets heet deze route de BroekerVeilingroute. Hier kun je namelijk én een stempel bemachtigen én kennis maken met de oude ambachten. Ben jij een echte plantenliefhebber? Dan kijk jij je ogen uit in de bloeiende siertuinen en kruidentuin van Hortus Alkmaar in Sint Pancras. 

Vrijdag 18 juni: Heilooërroute

Start- en finishlocatie: AFAS Stadion
Jouw route start vandaag groots vanaf het AFAS Stadion en gaat onder andere door het Heilooërbos. Ook op deze dag is er weer een schitterende stempellocatie, namelijk Landgoed Willibrordus 

Zaterdag 19 juni: d'Oude Stadroute

Startlocatie: Sportcomplex Oosterhout - Finishlocatie: Waagplein
Alles draait op dag 4 natuurlijk om de feestelijke afsluiting van de Wandel4daagse Alkmaar. Geniet volop van de laatste kilometers, gezelligheid en mooie natuur. Via de sfeervolle straatjes met uitzicht op de unieke Grote Sint Laurenskerk van Alkmaar wandel je naar de finishlocatie: het Waagplein van Alkmaar. Op het Waagplein is het één groot feest en wordt jouw wandelprestatie gevierd! 
Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.

Let op! Het meenemen van huisdieren (met uitzondering van aangelijnde hond) en voorwerpen zoals kinderwagens, spandoeken, enzovoort is niet toegestaan.