Overige informatie

Van de deelnemers tot de vrijwilligers en partners van de Wandel4daagse Alkmaar: écht voor iedereen is dit wandelevenement een bijzondere ervaring. Ontdek de veelzijdigheid van Noord-Holland tijdens de meest veelzijdige 4daagse van Nederland. wandel van 15 t/m 18 juni door de polder, in het bos en er staat jou een onvergetelijke finish te wachten op het historische Waagplein in Alkmaar.

Historie

Sinds 2007 organiseert Sportorganisatie Le Champion de Wandel4daagse Alkmaar. De meest afwisselende 4daagse van Nederland trekt in het derde weekend van juni jaarlijks een groote stroom wandelaars naar Alkmaar en omstreken. 

4daagse menu

Speciaal voor deelnemers aan de Wandel4daagse Alkmaar bieden diverse restaurants in en rondom Alkmaar een speciaal driegangen 4daagse Menu voor slechts € 24,50. Van dinsdag 14 t/m zaterdag 18 juni kun je genieten van het 4daagse Menu op vertoon van jouw stempelkaart. De deelnemende restaurants aan het 4daagse Menu staan hieronder. Wil je graag weten welk menu een restaurant aanbiedt? Klik dan op het logo en je vindt het menu.

In de week van de 4daagse zijn de restaurants bovendien herkenbaar aan de speciale 4daagse Menu poster.

Deelnemende restaurants (onder voorbehoud)

Wandel Expo

Gedurende de eerste drie dagen van de Wandel4daagse Alkmaar kun je een bezoek brengen aan de Wandel Expo in de Grote Kerk. De Wandel Expo wordt speciaal gehouden voor deelnemers, maar is vrij toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in de wandelsport. De Wandel Expo bruist van de gezelligheid en van de activiteiten. De partners van de Wandel4daagse Alkmaar ontbreken natuurlijk niet tijdens de Wandel Expo en presenteren zich aan jou. Ook andere exposanten, die actief zijn in de wandelsport, zijn aanwezig op de Wandel Expo.

Kom dus naar de Wandel Expo en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van de wandelmode, uiterlijke en innerlijk verzorging van ons lichaam en allerlei leuke dingen op het gebied van wandelen, recreatie en ontspanning.Medische verzorging 

De medische begeleiding is in handen van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is iedere dag aanwezig in de Grote Kerk en onderweg bij diverse stempelposten en met mobiele posten. Het Rode Kruis werkt professioneel en gebruikt hiervoor ook een behandelformulier, waardoor op een zorgvuldige wijze een eventuele (vervolg)behandeling kan plaatsvinden.

Heb je onderweg behoefte aan medische verzorging en bevind je je niet bij een stempelpost, dan kun je in geval van nood het speciale telefoonnummer van het Rode Kruis bellen: 06-30819659.

Massage

Op de start- en finishplaatsen kunnen wandelaars zich laten masseren na de finish. Een behandeling duurt circa 20 minuten. In de wachtruimte bij de massage op de start- en finishplaatsen wordt gewerkt met een volgnummersysteem. De massage wordt aangeboden door Le Champion in samenwerking met het Nederlands Genootschap Sportmassage (NGS).