Overige informatie

Van de deelnemers tot de vrijwilligers en partners van de Wandel4daagse Alkmaar: écht voor iedereen is dit wandelevenement een bijzondere ervaring. Ontdek de veelzijdigheid van Noord-Holland tijdens de meest veelzijdige 4daagse van Nederland. wandel van 16 t/m 19 juni over het strand, door de polder, in het bos en er staat jou een onvergetelijke finish te wachten op het historische Waagplein in Alkmaar.

Historie

Sinds 2007 organiseert Sportorganisatie Le Champion de Wandel4daagse Alkmaar. De meest afwisselende 4daagse van Nederland trekt in het derde weekend van juni jaarlijks een groote stroom wandelaars naar Alkmaar en omstreken. 

4daagse menu

Speciaal voor deelnemers aan de Wandel4daagse Alkmaar bieden diverse restaurants in en rondom Alkmaar een speciaal driegangen 4daagse Menu voor slechts € 23,-. Van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 juni kun je genieten van het 4daagse Menu op vertoon van jouw stempelkaart. De deelnemende restaurants aan het 4daagse Menu staan hieronder. Wil je graag weten welk menu een restaurant aanbiedt? Klik dan op het logo en je vindt het menu. 

In de week van de 4daagse zijn de restaurants bovendien herkenbaar aan de speciale 4daagse Menu poster.

Deelnemende restaurants (onder voorbehoud)

Wandel Expo

Gedurende de eerste drie dagen van de Wandel4daagse Alkmaar kun je een bezoek brengen aan de Wandel Expo. De Wandel Expo wordt speciaal gehouden voor deelnemers, maar is vrij toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in de wandelsport. De Wandel Expo bruist van de gezelligheid en van de activiteiten. De partners van de Wandel4daagse Alkmaar ontbreken natuurlijk niet tijdens de Wandel Expo en presenteren zich aan jou. Ook andere exposanten, die actief zijn in de wandelsport, zijn aanwezig op de Wandel Expo.

Kom dus naar de Wandel Expo en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van de wandelmode, uiterlijke en innerlijk verzorging van ons lichaam en allerlei leuke dingen op het gebied van wandelen, recreatie en ontspanning.

Openingstijden Wandel Expo
Woensdag 16 juniSportcomplex de Meent, Alkmaar06.30 - 16.30 uur
Donderdag 17 juniSporthal Hoorns Vaart, Alkmaar06.30 - 16.30 uur
Vrijdag 18 juniAFAS Stadion, Alkmaar06.30 - 16.30 uur

Medische verzorging 

De medische begeleiding is in handen van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is iedere dag aanwezig op de start- en finishplaatsen en onderweg bij diverse stempelposten en met mobiele posten. Het Rode Kruis werkt professioneel en gebruikt hiervoor ook een behandelformulier, waardoor op een zorgvuldige wijze een eventuele (vervolg)behandeling kan plaatsvinden.

Heb je onderweg behoefte aan medische verzorging en bevind je je niet bij een stempelpost, dan kun je in geval van nood het speciale telefoonnummer van het Rode Kruis bellen: 06-30819659.

Massage

Op de start- en finishplaatsen kunnen wandelaars zich laten masseren tussen 11.00 en 16.30 uur. Een behandeling duurt circa 20 minuten. In de wachtruimte bij de massage op de start- en finishplaatsen wordt gewerkt met een volgnummersysteem. De massage wordt aangeboden door Le Champion in samenwerking met het Nederlands Genootschap Sportmassage (NGS).

Yoga

Tijdens de 15de editie van de Wandel4daagse Alkmaar van woensdag 16 t/m zaterdag 19 juni is er speciaal voor de wandelaars yoga. Na de finish op vrijdag 18 juni zijn er vier verschillende sessies (waarvan 1 speciaal voor Le Champion-leden) in het AFAS Stadion onder begeleiding van Jetty Stammes van yogaschool Yogabergen. 

De locatie is op de 3e etage in de George Kessler lounge. Hieronder staan de tijden, zorg dat je er op tijd bij bent, want vol is vol:

12.45 uur – 13.15 uur
13.30 uur – 14.00 uur
14.15 uur – 14.45 uur
15.00 uur – 15.30 uur

Registratiechip

De registratie van de start en finish van alle deelnemers vindt plaats via de chip. De chip zit dit jaar voor het eerst bevestigd aan het speciale hoesje dat aan je keycord hangt. In dit doorzichtige hoesje plaats je je stempelkaart. Het zichtbaar dragen van de chip is verplicht (bewijs van deelname). Het is belangrijk dat je de keycord met stempelkaart over je jas draagt. Je ontvangt dagelijks bij de finish een nieuwe stempelkaart, deze stop je wederom in het hoesje. Het hoesje gebruik je dus gedurende alle wandeldagen. Zowel het keycord als het hoesje (met de chip) ontvang je bij het aanmelden van Le Champion. Dankzij de chip kunnen ook jouw vrienden/familie je volgen op de route in de Wandel4daagse Alkmaar-app.