Overige informatie

Van de deelnemers tot de vrijwilligers en partners van de Wandel4daagse Alkmaar: écht voor iedereen is dit wandelevenement een bijzondere ervaring. Ontdek de veelzijdigheid van Noord-Holland tijdens de meest veelzijdige 4daagse van Nederland. wandel van 15 t/m 18 juni door de polder, in het bos en er staat jou een onvergetelijke finish te wachten op het historische Waagplein in Alkmaar.

Historie

Sinds 2007 organiseert Sportorganisatie Le Champion de Wandel4daagse Alkmaar. De meest afwisselende 4daagse van Nederland trekt in het derde weekend van juni jaarlijks een groote stroom wandelaars naar Alkmaar en omstreken. 

Medische verzorging 

De medische begeleiding is in handen van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is iedere dag aanwezig in de Grote Kerk en onderweg bij diverse stempelposten en met mobiele posten. Het Rode Kruis werkt professioneel en gebruikt hiervoor ook een behandelformulier, waardoor op een zorgvuldige wijze een eventuele (vervolg)behandeling kan plaatsvinden.

Heb je onderweg behoefte aan medische verzorging en bevind je je niet bij een stempelpost, dan kun je in geval van nood het speciale telefoonnummer van het Rode Kruis bellen: 085-1304112.

Massage

Op de start- en finishplaatsen kunnen wandelaars zich laten masseren na de finish. Een behandeling duurt circa 20 minuten. In de wachtruimte bij de massage op de start- en finishplaatsen wordt gewerkt met een volgnummersysteem. De massage wordt aangeboden door Le Champion in samenwerking met het Nederlands Genootschap Sportmassage (NGS).