Deelnemers

De omgeving van Alkmaar is met haar afwisselende natuur een waar wandelparadijs tijdens de Wandel4daagse Alkmaar. Zo wandel je over het strand, door de polder, in het bos en staat jou een onvergetelijke finish te wachten op het historische Waagplein in Alkmaar. Geen dag is hetzelfde. Naast prachtige routes is er natuurlijk ook héél veel gezelligheid en zorgen wij voor heerlijke lekkernijen onderweg. Want bij wandelen hoort uiteraard ook lekker smullen. Weet jij al voor welke afstand je gaat? Je hebt keuze uit 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km. En wandel je liever 2 dagen? Ook dat is mogelijk!

De meest afwisselende 4daagse van Nederland

De Wandel4daagse Alkmaar streeft ernaar onderscheidend te zijn ten opzichte van al bestaande 4daagsen in het land. Een fantastische omgeving rondom Alkmaar staat garant voor dagelijks een unieke route vanuit een andere start- en finishplaats. De 4daagse is ook bijzonder vanwege de mogelijkheid te kiezen uit vijf afstanden: 8,5 – 15 – 20 – 25 – 40 km. De 8,5 km bestaat uit een enkele route, waarna je kosteloos met de pendelbus terug wordt gebracht naar de startplaats. De Wandel4daagse Alkmaar draait heeft niet als doel om de grootste 4daagse te zijn van Nederland, maar wil juist een onderscheidende én gezellige 4daagse aanbieden aan wandelaars zowel nationaal als internationaal.

Halve 4daagse

Vind je 4 dagen wandelen net iets te veel? Geen probleem. Dan is de Halve 4daagse perfect! Hierbij wandel je 2 dagen mee, namelijk op vrijdag en zaterdag. De routes zijn helemaal gelijk aan de hele 4daagse en ook tijdens de Halve 4daagse heb je een legendarische finish op het Waagplein. Het is alleen mogelijk om op beide dagen dezelfde afstand te wandelen. 

Waarom een 4daagse in Alkmaar?
Alkmaar is gelegen in een typisch Hollands polderlandschap, dichtbij een groot natuurgebied met duinen, strand, bos en overal water. De erfenis van een rijk en roemrucht verleden is nog altijd volop aanwezig in de gezellige binnenstad. De singels en grachten met hun karakteristieke ophaalbruggen, de vele monumenten, de oude gevels en de smalle winkelstraatjes geven de binnenstad een bijzondere sfeer.

Alkmaar is een middelgrote stad met bijna 110.000 inwoners. Op 1 januari 2015 is de fusie met de gemeente Schermer en Graft-De Rijp een feit. De Alkmaarders zijn trots op hun Canadaplein, het gloednieuwe cultuurplein waar vijf grote cultuurinstellingen een breed aanbod aan cultuur verzorgen. Ook voor toeristen is Alkmaar een geliefde trekpleister. Uiteraard vanwege de kaasmarkt op het Waagplein, die jaarlijks duizenden mensen vanuit de hele wereld trekt, maar ook vanwege de nabijheid van strand en duinen.

Bovendien is Alkmaar goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer en met de auto. Er zijn voldoende parkeergelegenheden aan de rand van Alkmaar bij en nabij de start- en finishplaatsen van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Bekijk hoe jij de Plus Wandel4daagse Alkmaar het beste kunt bereiken.


Datum 2021

De eerste wandeldag van de Wandel4daagse Alkmaar start altijd op de derde woensdag in juni. In 2021 wordt onze jubileumeditie de 15e editie van de Wandel4daagse Alkmaar gehouden van woensdag 16 t/m zaterdag 19 juni 2021.