Wandel2daagse Alkmaar

Eerder dit jaar hebben wij de Plus Wandel4daagse Alkmaar helaas moeten annuleren vanwege het coronavirus. Vanaf dat moment zijn wij gaan nadenken over een kleinschalig alternatief, met de Wandel2daagse Alkmaar op donderdag 1 en vrijdag 2 juli als uitkomst! Wij gaan met 1.000 wandelaars genieten van Alkmaar en de omgeving. Deze wandelactiviteit doen we in samenwerking met onze partner Provincie Noord-Holland.

Wij bieden twee afstanden aan: 15 en 25 kilometer. De eerste dag wandelen we traditioneel richting Bergen (Dag van Bergen). Geniet van de fijne kustplaats, waar de twee afstanden samenkomen bij de Ruïnekerk, in het hart van het dorp. De 25-kilometerroute brengt je langs relatief onbekende plekjes in het duingebied van PWN. De tweede wandeldag gaan we via het Noordhollands Kanaal richting het prachtige Recreatiegebied Geestmerambacht (Dag van Geestmerambacht). Op de weg terug richting de welverdiende medaille wandelen we door bewoond gebied en snuiven wij gezamenlijk de Alkmaarse cultuur op.

Volgend jaar vindt de 14e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar plaats van 15 t/m 18 juni 2022 en verwachten wij samen met onze titelpartner Plus Magazine weer met z'n allen een fantastische, volledige 4daagse te kunnen organiseren! Daar moeten we nog even geduld voor hebben, maar voor nu is het geweldig dat we het nieuwe wandelseizoen kunnen starten met de Wandel2daagse Alkmaar.
Heerlijk wandelen tijdens de Plus Wandel4daagse Alkmaar door de ongerepte natuur, over het strand, door het bos en historisch Alkmaar. Naast prachtige routes is er natuurlijk ook héél veel gezelligheid en word je onderweg ook verzorgd met eten en heerlijke lekkernijen. Eén ding is zeker: door mee te wandelen met de 15e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar ga jij fit de zomer in. En door de verschillende afstanden kan iedereen mee wandelen!


15 kilometer
1 & 2 juli

25 kilometer
1 & 2 juli

Polsbandje en veiligheid

Tijdens de Wandel2daagse Alkmaar ontvang je geen stempelkaart, maar een polsbandje. Op dit polsbandje staat de starttijd en afstand waarvoor jij jezelf hebt ingeschreven. Dit polsbandje zorgt ervoor dat we het wandelevenement op een veilige en verantwoorde manier kunnen organiseren. We creëren hiermee  spreiding bij de start, waardoor je ook meer ruimte hebt op de route, bij de verzorgingsposten en de finish. Het wandelen staat centraal tijdens de Wandel2daagse Alkmaar, de gezellige stempelposten en de start- en finishfeesten moeten we helaas, wegens de geldende maatregelen, dit jaar aan ons voorbij laten gaan. Le Champion wil het natuurlijk zo veilig en verantwoord mogelijk organiseren. Onderweg hebben wij wandelaars het natuurlijk al erg gezellig met elkaar en dan kunnen we evengoed genieten van de start van nieuwe wandelseizoen!
Startlocatie: beide dagen vanaf Parkeerterrein Parcade in Overstad, Alkmaar
15 of 25 kilometer
Donderdag 1 juli: Dag van Bergen & vrijdag 2 juli: Dag van Geestmerambacht
Je ontvangt thuis een polsbandje als startbewijs
Start van het nieuwe wandelseizoen! 
Parkeren en Openbaar Vervoer
De start van de Wandel2daagse Alkmaar is vanaf Parkeerterrein Parcade in Overstad, Alkmaar. Rond dit terrein zijn veel parkeerplekken (betaald) te vinden. Ook heb je de mogelijkheid om met de trein te reizen, de startlocatie is een kleine 10 minuten wandelen vanaf het Alkmaar Centraal Station. 
Medaille
Wandelaars die vrijdag 2juli de finishstreep passeren krijgen van ons een prachtige medaille. Ben jij dus een trouwe deelnemer van de Plus Wandel4daagse Alkmaar? Dan kun jij dus deze hele speciale, eenmalige medaille in jouw trofeeënkast opnemen!
Donatie goede doel
De Wandel2daagse Alkmaar zet zich graag in voor een goed doel. Net zoals bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar is het goede doel dat we steunen: ’t Praethuys Alkmaar. Tijdens de inschrijving kun je vrijwillig een bijdrage kunnen doen aan deze stichting die steun en aandacht biedt aan mensen die geconfronteerd worden met kanker bij zichzelf of bij hun naasten.
Verzorging
Bij de verzorgingsposten ontvang je een kleine versnapering.