Zonovergoten Wandel4daagse Alkmaar groot succes

Alkmaar en haar omgeving was de afgelopen dagen het veelzijdige decor van de Wandel4daagse Alkmaar van Sportorganisatie Le Champion. Deze heel zonnige 15e editie bracht ruim 4.000 deelnemers naar de Kaasstad en liet hen dagelijks, in een klaverblad rondom Alkmaar, Noord-Holland ontdekken. Onder toeziend oog van vele toeschouwers deelden burgemeester Schouten en gedeputeerde Zaal vandaag de traditionele zonnebloemen uit aan wandelaars, die dansend over de rode loper de eindstreep op het Waagplein passeerden.

Nieuwe hoogtepunten
Dagelijks werd er over 5 verschillende routes gewandeld, waarbij deelnemers konden kiezen uit 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km. De Polder-, bos- en duinenroute bracht op woensdag de wandelaars richting Bergen: routes door oer-Hollandse polders, Villapark Meerwijk en de Ruïnekerk gaven het startsein van een zonnige Wandel4daagse Alkmaar.
Op donderdag stond de Stad van de Zonroute op het programma, deze route was flink vernieuwd en deelnemers waren enthousiast over de aanpassingen. Ná de start ging men via de visbanken bij de Platte Stenenbrug richting het Oosterhout Park, de Turfmarkt en via het Victoriepark richting de nieuwe stempelpost De Terp in Oudorp. Via het Poldermuseum werd het Park van Luna betreden. 

Vrijdag startte de Wandel4daagse Alkmaar ook voor de ruim 1.500 Halve 4-daagse-deelnemers. Op deze warme dag werd de Pelgrimsroute aangedaan. Een echte religieuze wandeldag, waar talloze groene en heilige locaties werden bezocht in de omgeving van Heiloo en de Egmonden, waar Landgoed Willibrordus het middelpunt was. Na de wandeling bleef het erg lang gezellig op het finishfeest, dat dit jaar voor het eerst naast de Grote Kerk plaatsvond.
Als afsluiting stond vandaag de Alkmaarse waterroute op het programma, waar wandelaars de hele dag omringd waren door water. Bij de intocht liepen de wandelaars via de rode loper op de Mient door het Waaggebouw, waar de kaasdragers en de zonnebloemen klaarstonden voor een onvergetelijke finish op het feestelijke Waagplein.
 
Groot bedrag gedoneerd aan goede doel ‘t Praethuys Alkmaar
Sinds 2017 is ’t Praethuys Alkmaar het goede doel van de Wandel4daagse Alkmaar. ’t Praethuys is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Vanaf de tweede editie wandelen zij al mee met een team aan de vierdaagse. KWF is vorig jaar aangesloten met het eigen ‘Wandel tegen Kanker-platform’ om geld in te zamelen, dat heeft geresulteerd in een fantastisch bedrag van € 14.043,-. De cheque werd door Jan Houtenbos, bestuurslid van Le Champion, uitgereikt aan Willem Molenaar, voorzitter van ’t Praethuys.

Editie 2024
In 2024 vindt de 16e editie van de Wandel4daagse Alkmaar plaats. Deze wordt gehouden van woensdag 12 t/m zaterdag 16 juni. Inschrijven is mogelijk vanaf medio november.  
17-06-2023