Goede doel

De Wandel4daagse Alkmaar zet zich graag in voor een goed doel. Het goede doel van de 14e editie is ’t Praethuys Alkmaar. Tijdens jouw inschrijving kun je vrijwilliger een bijdrage doen aan deze stichting die steun en aandacht biedt aan mensen die geconfronteerd worden met kanker bij zichzelf of bij hun naasten. 
Iedereen die geraakt is door kanker kan bij ’t Praethuys Alkmaar terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo’n 3.000 keer een bezoeker binnen. Volwassenen en kinderen, mensen die zelf kanker hebben, partners, nabestaanden, leerkrachten en hulpverleners. Ook in de rest van Nederland zijn er inloophuizen want het is goed om zo’n organisatie dicht bij huis te hebben. ’t Praethuys draait grotendeels op vrijwilligers. Die lopen een eindje met gasten mee. Ze ondersteunen, stimuleren, beantwoorden vragen en helpen hen verder, zodat ze uiteindelijk weer op eigen benen verder kunnen.
De Wandel4daagse en ’t Praethuys: een perfecte match
”De Wandel4daagse Alkmaar is voor ’t Praethuys, de vrijwilligers en de bezoekers, enorm waardevol. Beide hebben een positieve invloed op elkaar. En dan doel ik natuurlijk niet alleen maar op het feit dat ’t Praethuys tot hét goede doel van de Wandel4daagse is verkozen, maar ook omdat bewegen en zeker wandelen zo’n goede invloed op body en mind hebben. En daarvan profiteren vooral kankerpatiënten. Reacties van onze eigen deelnemers, maar ook de bezoekers van ons Praethuys bevestigen dat. Ook in 2020 combineren we dat weer graag met plezier! Ik wens heel veel plezier en succes”, Tanja Schipper, coördinator ’t Praethuys

Donaties werven via Pifworld

Pifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jouw goede doel in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven. 
Steun een deelnemer of maak gratis jullie non-profit pagina aan. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com