Stempel- en verzorgingsposten

Langs de verschillende routes vind je uitgebreide stempel- en verzorgingsposten. Deze posten zijn zichtbaar gemaakt op de routebeschrijving. De openingstijden van de posten zijn gebaseerd op een minimale wandelsnelheid van 4 km/per uur en maximaal 7 km/per uur.

Op de stempelposten vind je de faciliteiten, die je van een echte rustplaats mag verwachten. Allereerst zijn de posten voorzien van toiletten. Hetzelfde geldt voor voldoende zitbanken, zodat ook de benen even rust kunnen krijgen. Op de meeste posten zijn tevens medische voorzieningen van het Rode Kruis aanwezig en bieden partners van de Plus Wandel4daagse Alkmaar je iets te eten of te drinken aan.

Feestelijke stempelposten

Elke wandeldag doen alle routes ook een extra feestelijke stempelpost aan. Alle wandelaars komen op deze grote stempelpost bij elkaar voor een gezellig samenzijn.

  • Woensdag 15 juni: Ruïnekerk centrum Bergen
  • Donderdag 16 juni: Strand van Luna
  • Vrijdag 17 juni: Landgoed Willibrordus in Heiloo
  • Zaterdag 18 juni: Feestelijke intocht centrum Alkmaar met muzikaal onthaal Waagplein
Controle via de stempelkaart
Natuurlijk mag je niet vergeten jouw stempelkaart te laten zien voor een controlestempel bij de posten. Een volle stempelkaart geeft je aan het einde van de dag het recht op verdere deelname het evenement, dit in combinatie met de registratiechip. Je ontvangt aan het einde van de dag dan ook een nieuwe stempelkaart voor de volgende wandeldag. De organisatie kan onaangekondigde stempelposten inzetten tijdens de vierdaagse.

Draag de stempelkaart over je jas

De registratie van de start en finish van alle deelnemers vindt dit jaar plaats via de chip. De chip zit dit jaar voor het eerst bevestigd aan het speciale hoesje dat aan je keycord hangt. In dit doorzichtige hoesje plaats je je stempelkaart. Het zichtbaar dragen van de stempelkaart is verplicht (bewijs van deelname). Het is belangrijk dat je de keycord met stempelkaart over je jas draagt. Je ontvangt dagelijks bij de finish een nieuwe stempelkaart, deze stop je wederom in het hoesje. Het hoesje gebruik je dus gedurende alle wandeldagen. Zowel het keycord als het hoesje (met de chip) ontvang je bij het aanmelden van Le Champion. Dankzij de chip kunnen ook jouw vrienden/familie je volgen op de route in de Wandel4daagse Alkmaar-app.